SOCKER

ERSÄTTNING AV SOCKER

JAG SÄLJER RAGDOLL KATTUNGAR

Så för att vara på den säkra sidan, och för att inte hämma sin viktminskning så – bort med följande!


E 420 sorbitol, sorbitolsirap

E 421 mannitol

E 950 acesulfam K

E 951 aspartam

E 952 cyklaminsyra, cyklamater

E 953 isomalt

E 954 sackarin, sackarinater

E 965 maltitol, maltitolsirap

E 966 laktitol

E 967 xylitol


Alla produkter som innehåller artificiella sötningsmedel och sockeralkoholer märks som sockerfria!


Om man ofta äter sött (sockerfritt sött) kan kroppen triggas till insulinhöjningar även om man fortfarande är i ketos. Det gäller inte alla – vissa är särskilt känsliga för Acesulfam-K, andra tål inte tuggumi (för ketosen alltså.)


Även om ett sötningsmedel inte ger någon blodsockerpåverkan kan det fortfarande ha en svag hormonell påverkan! Aspartam sägs till exempel påverka serotoninnivåerna i hjärnan och hämma mättnadskänslorna. Att dricka light dryck till maten gör att man vill ha mer mat än om man hade druckit vatten eller ingenting.


Om du vill att det du äter skall smaka som innan keto så lurar du dej själv med att ligga på den söta nivån även om det är artificiella sötningsmedel.


Försök undan för undan äta mindre sött för om du behåller samma socker-nivå är det lättare att gå tillbaka till en felaktig kost.


Nu efter ha dragit ner på det söta tycker jag inte om att smaka godis för jag vet det smakar bitter-sött för mej nu och är inte gott.

Leveransklara


eva@1liv.nu

Först sprutan vaccin på

Evidensia djursjukhus.

Konstigt nog inte såld och var min favorit från början med den fina teckningen.


Lencho och Tamu får gärna vara kvar då de är lugna och trevliga katter men måste ut från hemmet innan de blir könsmogna.

Tamu är inte såld men det beror på att han är mindre än de andra hanarna så folk tror det är nåt fel på han men det är bara genetiskt, att de andra är stora hanar.


Bara på en kort tid har han blivit jätte fin och hämtat in på de andra hanarna men är mindre.

Copyright @ Eva Virginius 2018