Shop

Jag har fött upp Ragdoll katter i 12 år och haft katt i hela mitt 65 åriga liv.


Jag har en del erfarenheter med olika problem som kan komma med både gamla och unga katter och kommer att skriva om det här.


Kattungar så väl som äldre katter över 10 år måste ha kvalitets foder och ses om oftare än de unga och mogna katter. Vill du att din katt skall leva till sitt fulla potentiala ålder måste du ta hand om dem på rätt sätt.Jag arbetar med mina katter att vara nära det naturliga för katterna. Jag tänker på hur en katt skulle göra om den inte hade någon ägare och hur göra då.


De flesta katter vill att man skall vara med dom då de föder. Ägaren av katten ser katten vara en del av hennes flock och i naturen går inte de flesta kattdjur undan för att föda utan vill ha skyddet av ha flocken i reviret även om de kan synas vara ensamma men de är i reviret av sin flock som vaktar området från främmande rovdjur.


Alla mina katthonor har velat ha mej med vid födande och Henny är den första som vill ha sina äldre kattungar med och förra året låg hon i hundens bädd och födde.


En gång när vi inte hade dessa djurlagar vi har idag reste vi bort och tänkte katten klarade sej själv att föda sin ungar, fann vi att hon hade inte fött när vi kom hem och 30 minuter efter vi kom hem födde hon men då var ungarna för stora i henne och hon fick en svår förlossning med en död unge. Hon hade väntat på oss att komma hem så om man inte är med kan katten hålla tillbaka förlossningen och det bir en katastrof.


Idag går jag inte hemifrån från den dagen katten skall föda och de dagar hon går längre på. Jag handlar mat dagarna innan beräknad nedkomst och bara är hemma.