Recipes

LCHF

LEVA LÄNGRE

Our Goodies

 

Blandit quis tortor metus duis magna tellus enim sed dolor elit odio risus integer eros donec quis arcu dolor quis dui orci vitae neque pede lacus amet tempus sed dapibus commodo sodales mattis sed quis inceptos vehicula aliquet nunc nulla enim et sagittis sem.

Vegan Salad

 

Enim sed dolor cras odio risus integer eros donec quis tempus sed dapibus commodo sodales.

 

Fringilla lacus montes metus vivamus nec diam minus tellus enim sed dolor elit odio risus integer eros donec nascetur et proin quisque senectus adipiscin quas sed nascetur per condimentum.

 

Creamy Broccoli Chicken

 

Enim sed dolor cras odio risus integer eros donec quis tempus sed dapibus commodo sodales.

 

Fringilla lacus montes metus vivamus nec diam minus tellus enim sed dolor elit odio risus integer eros donec nascetur et proin quisque senectus adipiscin quas sed nascetur per condimentum.

 

Roasted Pepper Chicken

 

Enim sed dolor cras odio risus integer eros donec quis tempus sed dapibus commodo sodales.

 

Fringilla lacus montes metus vivamus nec diam minus tellus enim sed dolor elit odio risus integer eros donec nascetur et proin quisque senectus adipiscin quas sed nascetur per condimentum.

 

Vi äter mycket detsamma som i midsommar så titta även på midsommarmaten

 

MIDSOMMAR

 

 

 

 

Inlagd sill som man köper färdig inlagd kan man inte ät då de håller ungfär 17 - 15 gr socker !

 

JAG SÖKER EFTER OSÖTAD MATJESILL !

 

Istället har jag gjort så att jag har köpt socker matjesillen men har nu blandat den med osötad färdig sillfileer och på så sätt får jag ner sockret till 9 - 7 gr men man får nog vara ute 1-2 veckor i förväg för att den okryddade sillen skall ta åt sej av spadet.

 

Annars gör man matjesill med kryddor som dill, kanel, kryddpeppar, kryddnejlika och sandelträ men sen propotionerna ...... nej jag tror det är bättre som jag gör det.

 

INLAGD SILL

 

Blir lika gott med Stevia som med socker !

 

Byt ut recepten på sill med Stevia så kan du alla sorters inlagd sill.

 

Det skall ju vara lika sött som surt i lagen så det är bara att smaka av med fingret till det blir rätt balans.

 

Min inlagda sill är gjord på rödlök, kryddpepparkorn, lagerblad och lite morotsbitar för färgen skull.

 

En annan inläggning gjorde jag med Limeskal och dill

 

Tredje blir med vitlöks bitar i och några pepparotsbitar i

 

Jag har inte hittat årets smak av Abbas söt sill annars hade jag kopierat den.

 

Jordgubbar är lite för söta men o.k och det är ju bara midsommarafton en gång om året

 

Kokta ägg och grädde är o.k men färsk potatisen får bli en liten smakbit av då det är socker.

 

Fröknäcke kan vara gott till sillen

 

Grilla flintastek funkar men se upp med grillsåsen !

 

Falsk potatissallad är godare än den äkta

 

Det är den stekta zucchini/squash som gör den god tillsammans med paprikan.

 

Skär zucchini/squash i små tärningar och blanda med salt som drar ut saften ur zucchini/squash. Lägg det på papper eller i en sil och låt vattnet dra ur innan du steker tärningarna i smör.

 

Jag gör olika sallader efter vad jag har hemma men det måste vara zucchini/squash, paprika och salt gurka i små bitar för att göra den falska god.

 

Nu vid midsommar är det rätt att lägga i mycket dill. Jag blandar majonnäs och creme fraiche ihop med selleri.

 

Lök är ett måste men det skall vara roligt att laga mat så ta vad du känner för i salladen ! Jag tycker inte senap behövs i men kan gå i. Gör inte salladen precis innan ni skall åta utan låt den stå kallt och "gifta" sej med vad du nu har lagt i den falsk potatissalladen.

 

Jag dricker inte alkohol men kan ta en lätt cider i mataffären och då helst cidern med fläder i ...kall är den minst lika god som spritdryckerna. Man kan göra snygg drink av den med lite mynta i och skivad jordgubbe i.

 

Kaffe är ok och dricka med grädde sen kan man smaka av kaffet med vanilj eller kardemumma istället för nåt fikabröd till men annars finns det kanelbullar uppe på sidan.

 

GLAD MIDSOMMAR !

eva@1liv.nu

© Eva Virginius 30 Mars 2018