Recept LCHF

Jag längtar efter bröd och våfflor till eftermiddagsfikat. Jag är inne på dag 6 och längtar till att finna min balans.

Tycker redan att jag känner mej bättre i benen fastän de är svullna men inte så svullna som innan jag slutade med socker och vetemjöl.

Jag kommer att laga alla rätter och bakverk som jag hittar och sen bedömma dom efter min smak uppvuxen i restaurang och cafe miljö.


Eftersom jag är ensammen så gör jag bara för 2 personer och sparar en del till en annan gång eller fryser in det. Jag tycker inte om att bara göra en portioner när jag ändå håller på och jag har frys.

PANNKAKOR / PLÄTTAR


Dessa plättar smakade lika gott som vanliga plättar.

Lite fibriga men huvudsaken de smakade som plättar.


2 ägg

1dl kokosmjöl

2 dl mandelmjöl

1 msk fiberhysk

2 dl soyamjölk

1 tsk salt

Sötningsmedel


stekte i smör och gjorde plättar för det går inte att få tunna pankakor och kunna vända dom.





LCHF FRALLOR


1 dl mandelmjöl

12⁄3 matskedar fiberhusk

2⁄3 tesked bakpulver

1⁄3 tesked flingsalt

2⁄3 tesked vitvinsvinäger

75 ml kokande vatten

1 äggvita


Sätt ugnen på 175 grader.


Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.


Koka upp vattnet och häll ner det i det torra  ingredienserna, vinägern och äggvitorna samtidigt som du vispar med elvisp ca 30 sekunder.


( det finns ingen jäst som dör av värmen så du behöver inte vara noggran med hur varmt vattnet är bara vispa på så inte äggvitan stelnar )


Baka ut till en fralla, korvbröd,hamburgebröd eller små frallor.


Baka i 5-10 minuter i mitten av ugnen.


Jäst omvandlas till socker i våra kroppar så vi bakar med bakpulver och brödet är bäst när den äts direkt.

Det skall vara äggvita och inte hela ägget för den feta gulan gör att brödet blir som gummi, inget fett alls i brödet !


Använd inga aliminiumformar till bröd och mat som har syra i sej, det upplöser metallen och du får den giftiga för kroppen aluminium i dej.


Jag undviker aluminium så mycket jag kan.


Läs om aluminium här.

KANELBULLAR


2,25 dl Mozarella riven


0,75 dl Färsk ost


2 Ägg


3 msk Kokosmjöl


1 tsk Fiberhusk


Efter smak : Salt, Stevia, kardemumma eller vaniljextrakt.

Har provat Lakritspulver i degen och det smakar också gott.


1 tsk salt


1 tsk bakpulver


Fyllning :


rums varmt smör, Stevia och kanel evnt. Kardemumma


Istället för pärlsocker :


Färsk ost, stevia och vaniljextrakt rörs ihop


Crock-pot eller slowcooker tar ungefär 2 timmar


I ugn 150 grader 10 minuter

JULMAT

på LCHF och KETO DIET


Jag blev akut sjuk i bukspottkörtel-inflammation så nu har jag börjat minska på att vara så stikt i mitt ätande.

För mej är det o.k att fuska lite i Jul men äter fortfarande inte nåt socker och undviker mycket vetemjöl men inte helt men istället som förrut äta 3 lussekatter äter jag en utan synlght socker.



Alla gillar kokosbollar, och denna variant är så nyttig att den kan njutas ofta! Helt glutenfri, lågkalori och low carb.


Ingredienser


5 äggvitor

5-6 msk Sukrin eller annan sötningsmedel

1 tsk vaniljpulver

20 g kokos

5 plattor gelatin


Glasyr

2 äggvitor

2-3 msk SukrinMelis eller annan sötningsmedel

ca 15 g kakao

2 plattor gelatin

10 g kokos (garnering)

Gör så här

Vispa äggvitorna med Sukrin, och blanda i vaniljpulver och kokos.

Lägg gelatinplattorna i lite kallt vatten i cirka 5 minuter. Pressa ut vattnet och häll över 1 dl kokande vatten.

Häll över i äggblandningen långsamt under intensivt vispande.

Häll massan över i en önskad form och sett i kylskåpet.


Glasyr

Vispa äggvitorna med SukrinMelis och blanda i kakao och gelatin på samma sätt som med själva kakan. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Sätt in i kylskåpet i ca 10 minuter för att glasyren ska stelna lite för kakan kan njutas.


Näringsinnehåll per 100 g

Energi: 158 kcal • protein: 29,1 • kolhydrater: 1,2 • fett: 4,1 • fiber: 0,8

Brända mandlar


100 g mandlar

Sötningsmedel efter smak

1 dl vatten

30 g smör


Gör så här

Ta mandlar, sötningsmedel och vatten i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna, och låt det småkoka 1 – 1 1/2 timma tills vätskan har blivit tjockare och brunaktig, och mandlarna har fått en mörkere färg.

Tillsätt smöret och låt det koka vidare i cirka 10 minuter så att massan blir gyllenbrun och blank.

Fiska upp mandlarna från kastrullen och lägg dem på en smörad bakplåt. Låt svalna av- och bryt mandlarna från varandra.

De smakar bäst efter några timmar, eller nästa dag då de är spröda och goda.


Jag smaksätter mandlarna med vanilj i vattnet eller kanel


Sen är det gott med salt på den söta mandeln.


Varför inte en smaksättning av spritextrakt ?