BUKSPOTTKÖRTELN

På baksidan av din bukhålan är en långsträckt, mjuk körtel som producerar enzymer som hjälper till nedbrytning av kolhydrater, fett och protein. Detta är din bukspottkörtel. Bukspottkörteln producerar också bikarbonat, som håller syror i magen från att brinna igenom. Det reglerar också mängden socker i blodet. Flera brister i driften av bukspottkörteln kan orsaka enorma hälsoproblem. En välkänd brist är pankreatit.


När dessa inflammationer är vanliga, kan de orsaka irreparabla skador på bukspottkörteln, vilket leder till kronisk pankreatit. Över tid kan dessa attacker resultera i matsmältningsenzymer läcker ut på bukspottkörteln. Dessa lösa enzymer kan försöka smälta bukspottkörteln och orsaka mer skada. Som ett resultat, börjar en cykel av bukspottkörteln störningar och kan leda till insulin otillräcklig, vilket leder till diabetes.


de två främsta orsakerna till pankreatit är alkoholmissbruk och gallsten. Dessa svarar för 80 och 90 procent av alla fall. Efter fem till sju år av alkoholmissbruk har personen redan upplevt akuta attacker av pankreatit medvetet eller omedvetet. Gallsten bygga upp och blockera pankreas ledningar och fälla matsmältningsenzymer inne i bukspottkörteln. Vissa mediciner, fettrik kost och ärftliga egenskaper kan också leda till pankreatit. ( för mej var det gallan )


Pankreatit och depression

Pankreatit, som med många andra sjukdomar, kan orsaka depression. Eftersom kroppen inte absorbera den näring den behöver, börjar personen att uppleva låga energinivåer.


Mycket håller på att hända inom detta område


Världens första konstgjorda bukspottkörtel finns snart för diabetikerDITT LIV - DIN HÄLSA