BINJURAR

BINJURARNA OCH FÖRBRÄNNING


är endokrina (hormonproducerande) orgran som producerar bland annat adrenalin och kortisol.


De endokrina organen spelar en avgörande roll i ämnesomsättning, salt- och vattenbalans, blodtrycksreglering, temperaturreglering och fortplantning samt vid uppbyggnad av muskulatur och skelett.


Hur stress påverkar oss


teorin att med vår ständigt stressade och snabba livsstil pumpar våra kroppar ut kortisol nästan hela tiden, vilket kan orsaka förödelse på vår hälsa. Genom att isolera kortisolets roll hjälper det till med att förstå sammanhanget kortisolet har med de många komplexa mekanismer som leder till specifika fysiologiska skador.


Kortisol, ett kortikosteroid hormon, har en mängd viktiga funktioner, från ämnesomsättningen av kolhydrater, proteiner och fetter, till påverkar blodsockernivån i blodet, att bidra till att minska inflammation, att hjälpa dig hantera stress. Det sistnämnda är särskilt stor.


Binjurar kan utlösa förödelse.Bisköldkörtlarna reglerar mängden kalcium och fosfat

Man har totalt fyra stycken små bisköldkörtlar, som ligger på baksidan av sköldkörteln. Varje körtel är ungefär lika stor som ett risgryn. Bisköldkörtlarna bildar så kallat parathormon, som reglerar mängden kalcium och fosfat i kroppen.


Vår kosthållning är som bekant upphov till mängder av rubbningar och sjukdomar.... din stress-busting binjurar har arbetat hårt för att hålla dig igång med extra kortisol och adrenalin. Även en dålig kost och överskjutande exponering för tungmetaller och gifter kunde har vidare betonat dina binjurar.


Giftiga ämnen

Många toxiner lagras i fettväven och påverkar kroppen i många år, vilket kan vara ett av skälen till att kvinnor oftare får problem med sina sköldkörtelhormoner än män, då de har en större andel fett på kroppen. Vår miljö är i dag belastad med tusentals kemikalier och toxiska ämnen och man känner ännu inte till dess effekt på vare sig miljön eller hälsan till fullo. Några av dessa är fluor, klor, ftalater och många ämnen i våra hygienprodukter.


Fluor konkurrerar med jod, som är en viktig komponent i sköldkörtelhormonet och viktig för binjurarnas funktion.

Fluor skadar många av kroppens enzymer och redan små mängder påverkar vårt intellekt i negativ bemärkelse.

Sluta att ta tandkräm med flour och munskjölj med flour.


Klor finns i våra kommunala vatten, sukralos, toalett/kopieringspapper, plaster m.m. och konkurrerar, precis som fluor, med jodets plats i sköldkörtelhormonet.

Ftalater, eller "mjukgörare", är en grupp av industriella kemikalier som används

för att göra plast som polyvinylklorid (PVC) mer flexibel och motståndskraftig.


Hygienprodukter – Huden är vårt största organ

Ser man närmare på innehållet i våra vanliga hud/hygienprodukter, upptäcker man att även de som klassas som naturliga/ekologiska har genomgått kemiska processer, och innehåller rester av skadliga substanser. Huden absorberar ämnen som den kommer i kontakt med.


Läkemedel

Det  finns även substanser i läkemedel som hämmar  sköldkörtelns funktion t ex: litium, propyltiouracil, tiamazol, glukokortikoider, betablockerare, sertralin, östrogen och interferon.


Obalans i hormonsystemet kan ge:


sömnbesvär, trötthet eller kronisk trötthet, ledvärk, träningsintolerans, hjärndimma, sockerintolerans, diabetes, torr hud, frusenhet, låg ämnesomsättning, oförmåga till viktnedgång, PMS, endometrios, oregelbunden menscykel, bröstcystor, oro/ångest, depression och övervikt, speciellt kring midjan.


Avgiftning viktig vid hormonella problem

Alla hormoner är beroende av en fungerande leveravgiftning och en toxisk kropp eller överbelastad lever ger alltid upphov till hormonella obalanser. Därför är det viktigt att man tänker på att stödja levern och framförallt, att undvika exponering av toxiner.


en underaktiv sköldkörtel försämra funktionen hos binjurarna.


Sen Jesus Kristus kom hem till mej år 2000 har jag varit ensam nästan hela tiden utom 2010 då jag var ihop med en man i 1 år.


Mina barn har aldrig kunnat förlåta mej att jag reste till USA och de förstår inte varför jag gjorde det.


Jag kan bara säja till mitt försvar att jag hade 2 val.


Att dränka mej eller att resa ifrån allt och finna mitt liv i Jesus Kristus.


Min dotter är med i en församling men hon är fixerad i Jesus som är den som är 30 års åldern.


Hon förstår inte min resa även då hon var med i rummet när Jesus Kristus kom till oss. Jag förstår idag att hon inte såg Jesus Kristus utan bara hörde att jag pratade med nån för hon grät efteråt och frågade varför ingen pratade med henne. Hon var då 15 år.

Jag förstår idag att jag var placerad i djävulens hem för att lära mej att överleva djävulens attacker.

Jag vill inte att ni läser detta som negativt och att jag är bitter.


Redan som barn fick jag lära mej hur djävulen säjer och vad han gör.


Ett bra redskap jag fick som barn vara att ligga ett steg före djävulen och att vara lyhörd vad som pågick i mitt barndomshem.


Jag lärde mej redan som barn att allt kunde se perfekt ut i andras ögon men när de inte var med oss bröt helvetet lös.


Titlar, social status, pengar, fina bilar, fina hem ... betyder ingenting för verkligheten finns bakom dessa. Sanningen är inte vad ögonen ser eller vad öronen hör i vår värld.© Eva Virginius 2020

© Eva Virginius 2022